...en fryd for sansene
   
 
  home - parken - åpningstider - utstiller - bildegalleri - tilbake til ArtCafé
 

ArtCafé skulpturpark

ArtCafé skulpturpark ble åpnet 1. mai 2008. Den ligger idyllisk til på Birkelandsvannet nær Øyslebø. Skulpturparker finnes som regel i eller i nærheten av storbyene. Derimot ligger ArtCafé skulpturpark midt i den norske skogen og langt vekk fra et urbant miljø. Det er nettopp i naturlige omgivelser hvor bestemte skulpturer kan utfolde sin skjønnhet og harmoni.

Vi er inngått en samarbeidsavtale med skulptøren Michael Rieu. Hans formspråk er klassisk orientert og eksponatene viser en enkel og tidsløs skjønnhet. Rieus skulpturer er laget hovedsakelig av granitt og marmor. Han er spesielt begeistret av norske steinmaterialer og bruker dem flittig i sitt arbeid, bl. a. marmor fra Fauske.

Michael Rieu sitt kjennetegn er hodene. Nettopp det menneskelige hodet formidler det vi kaller personlighet. I hodet ligger individualiteten til mennesket. Rieu skaper med hvert hode en ny personlighet. Han tror at hver stein i sin ubearbeidet tilstand besitter på en eller annen måte sin egen personlighet. Det prøver Rieu å få fram gjennom sitt arbeid. Selv om hans hoder er laget av et kalt og dødt materiale, har de liv i seg. Et symbolisk liv. Det menneskelige hodet er på mange måte en av hovedsymbolene i dagens samfunn. I vår moderne kultur arbeider menneskene mest med hodet, og vi alle ser opp til de "beste hoder".

Rieu avbilder slik ikke bestemte mennesker, men hodene er abstrakt slik at de formidler et symbolsk formspråk som taler til alle. Med sitt arbeid skaper Michael Rieu kunstverk med arketypiske trekk. Han klarer å la steinene tale det evige språket sann kunst har alltid handlet om: det tidsløse, det evig varende og sanne, og det som er heved over alle forskjeller mellom menneskene.

Michael Rieu sine skulpturer skal ut i verden. ArtCafé skulpturpark er ikke tenkt som en samling som står år etter år. Eksponatene er til salgs, og en mer nøye beskrivelse av skulpturene finnes på denne websiden. Vi håper at den ene eller andre besøkende blir smittet av skulpturenes evne til å gjengi og formidle tidsløs harmoni i det ytre rommet de befinner seg i.

Walter Kraus, ArtCafé skulpturpark